logo 1anderfestival

Nieuwe openingstijden voor 1 Ander Festival


box-img

Op zaterdag 10 en zondag 11 juni vindt in het Schijndels Kloosterpark het 1 Ander Festival plaats. Dat is hét culturele ontmoetingsfeest van Schijndel en omstreken is daarbij ook dit jaar weer op beide dagen gratis te bezoeken. Het festival bestaat dit jaar 30 jaar en dat is reden genoeg voor een ware metamorfose. Zo zal het terrein anders worden ingedeeld met een nieuw hoofdpodium, een DJ stage en komt er meer aandacht voor Foodtrucks. Ook komen er andere openingstijden: zaterdag van 15.00 tot 01.00 uur en zondag van 13.00 tot 21.00 uur. Binnenkort presenteert 1 Ander Festival het programma voor 2023.


Op zaterdag gaat het terrein dus al om 15.00 uur open. Dit betekent dat er ook in de middag live muziek te bewonderen is en dat er nu ook op zaterdag volop terrassen en foodtrucks staan met allerlei lekkernijen uit de wereldkeuken. Om 18.30 uur vindt er een openbare Salsa dansworkshop in samenwerking met Phoenix Cultuur. Deze workshop vormt de opmaat naar een heerlijke Latin dansavond met meerdere livebands en dj’s.

Op zondag gaan om 13.00 uur de poorten open. Dit is vooral een dag voor de hele familie waarbij muzikale stromingen van alle windstreken samenkomen. Naast alle muziek is er dan ook volop ruimte voor (straat)theater, kunstprojecten, een kinderplein, het Phoenix Cultuurplein en een feel good markt. Daarbij wil het 1 Ander Festival ook een statement maken en aandacht geven aan de thema’s tolerantie, vrijheid en duurzaamheid. Om dit allemaal mogelijk te maken leveren zo’n 120 vrijwilligers en meer dan 25 culturele en maatschappelijke organisaties een actieve bijdrage.

Eigenlijk begint het festival al op vrijdag 9 juni. Dan vindt 1 Ander Onderwijs plaats. Alle groepen 5 en 7 van de Schijndelse basisscholen zijn dan weer op het festivalterrein uitgenodigd om deel te nemen aan een interactief cultureel programma met allerlei workshops en optredens.

Alweer 30 jaar organiseert Stichting Anders het 1 Ander Festival met uitsluitend vrijwilligers; in de voorbereiding, bij de opbouw, maar zeker ook tijdens het festivalweekend. Deze vrijwilligers werden hiervoor onlangs tijdens Carnaval nog onderscheiden met de mooie titel ‘Ere Schorsbosser’.


Nieuwe krachten zijn altijd weer welkom. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden: https://www.1anderfestival.nl/vrijwilligers