De roots van Kumbia Boruka liggen in Monterrey, de cumbia-hoofdstad van Mexico en de plek waar accordeonist en bandleider Hernan Cortés in de jaren tachtig opgroeide. Hij leerde niet alleen accordeon spelen van de levende legende van de Mexicaanse cumbia, Celso Piña, maar was ook percussionist in de band van Celso Piña tijdens lange internationale tournees.


Naast eigen eigentijdse en feestelijke composities weet de band nieuwe smaken te brengen in klassieke cumbia’s uit de jaren zestig, waarbij ze mixen met invloeden uit reggae, dub, Afrikaanse muziek en rock, psychedelische elektrische gitaarmelodieën, een uitgebreide ritmesectie en krachtig en opwindend koperen arrangementen. Ook de Peruaanse cumbia, chicha genaamd, wordt niet vergeten. Het resultaat is een hybride cumbia, nueva cumbia, met felle Latijnse energie die je versteld zal doen staan! Het is party time!

Met drie albums en meer dan 400 shows heeft Kumbia Boruka zijn uitdaging vervuld door het oude continent te laten trillen op het emblematische ritme van Latijns-Amerika, de Cumbia.

Daarnaast verschijnt de muziek van de band met 5 nummers in de soundtrack van de uitstekende documentaireserie Maradona in Mexico die vorig jaar op Netflix werd gelanceerd.

De "Remedio" die Kumbia Boruka biedt, is een authentieke en overtuigende remedie tegen het kwaad van onze tijd. Om zonder mate van te genieten!

Bezetting:

Hernán Cortés - Leadstem en accordeon

Christian Briseño - Hoofdstem

Tadeo Cortés - Conga's en guacharaca

Jonathan Cortez Castillo – bas

Miguel Mino-gitaar

Cyril Gelly-drums

Clément Buisson - Trompet

Tristan Darphin - Trombone

Muziek