BluezzTwisters verweeft blues, funk en soul invloeden op een eigen manier.


Johnny Guitar Watson of the Beatles alles kan voorbij komen. Het maakt allemaal niet uit want het steeds weer stoppen The Bluezztwisters er hun funk, soul en blues ervaring in: dat is kenmerkend voor BluezzTwisters.

De vaste bezetting van dit Schijndelse gezelschap was voorheen Four Bluezz en al meer dan 10 jaar bij elkaar: Theo van der Heijden op drums, Koos Boer (aka Mister Moan, Dutch Blues Challenge finalist 2023) op gitaar & zang, Mark van Lieshout op bas en nu aangevuld met Robbert Kooijmans op trompet, Ronny Keetels op trombone, Paul van den Oever op Tenorsax. Met dit blazers geweld staat er een vette funk soul band waar de blues nog steeds de basis is.

Met nummers als the Chicken van Jaco Pastorius en Diggin’ on James Brown van de Tower of Power is de toon gezet. Het zal moeilijk worden om stil te blijven staan. Elke situatie kan verschillen maar één ding staat vast: als het publiek tevreden naar huis gaat, gaan zij dat ook. Dit kan wel eens de hit van het komende festivalseizoen worden.